O projektu
Sekcija za fitnes, rekreacijo in regeneracijo

BODITE DEL GIBANJA! Pridružite se evropskemu dnevu gibanja in rekreacije #BEACTIVE DAY


Kampanja #BEACTIVE  je pobuda evropskega fitnes sektorja, posvečena gibanju in promociji pomena vadbe ter vzpodbujanju širših množic k  aktivnemu življenjskemu slogu. S spodbujanjem širše publike k udeležbi na dogodkih 22. septembra se kampanja neposredno povezuje z največjo evropsko kampanjo Evropske komisije, Evropski teden športa (European Week of Sport), katere ključni namen je promocija športa in telesne dejavnosti s ciljem ustvariti čimbolj aktivno Evropo. V Evropi je namreč neaktivne že skoraj 50 % populacije (starejših od 18 let), manj kot 30 % Evropejcev pa se v prostem času ukvarja s športom ali rekreacijo vsaj 2,5 ure na teden, kar je minimalno priporočilo Svetovne zdravstvene organizacije.

#BEACTIVE DAY, v Sloveniji SLOVENSKI FITNES DAN,  je osrednji dogodek kampanje, ki ga koordinira krovna organizacija za rekreacijo in fitnes v Evropi (Europe Active), skupaj z nacionalnimi partnerji in deluje pod okriljem Evropskega tedna športa (European Week of Sport). 

SFRR je partner Europe Active v Sloveniji, kjer se zavzemamo za promoviranje rekreacije ter regeneracije vseh gibalnih aktivnostih (profesionalnih, rekreativnih, preventivnih). V sklopu #BEACTIVE kampanje tako organiziramo slovenski #BEACTIVE DAY oz. SLOVENSKI FITNES DAN, ki je namenjen vsem ponudnikom rekreacije, da s skupnimi močmi, 22. septembra, povežemo in razgibamo Slovenijo, Evropo ter dvignemo zavest o pomembnosti gibalnih dejavnosti za ohranjanje zdravja in vitalnost. 

Vsi ponudniki fitnes storitev - od fitnes centrov do samostojnih podjetnikov, ki ponujate kakršnokoli vrsto gibanja, vabljeni, da se v okviru slovenskega fitnes dneva povežete z nami in da skupno organiziramo najrazličnejše brezplačne dogodke in vsaj za en dan povezano spodbudimo Slovenijo h gibanju. 

Postanite del evropskega praznika gibanja, predstavite svoje delo in aktivnosti širši publiki v sodelovanju s SFRR. Z evropskimi sredstvi, namenjenim oglaševanju in podpori dogodka, boste lahko dosegli populacijo, ki je sicer ne bi. Naj bo slovenski fitnes dan vaš začetek vadbene sezone, s katerim boste vplivali na aktivne ter neaktivne ljudi, da začnejo z različnimi vadbenimi aktivnostmi.

Projekt bomo skupaj s prijavljenimi izvajalci rekreacije, regeneracije in drugih športnih aktivnosti intenzivno predstavljali med 16. in 21. septembrom z najrazličnejšimi promocijskimi aktivnostmi po Sloveniji, kjer bomo motivirali ljudi k množični udeležbi na brezplačnih dogodkih 22. septembra. Prav tako se bo predvidoma v avgustu in vse  do 22. septembra pa izvajala promocija na digitalnih in klasičnih medijih s pozivom širših množic k udeležbi na Slovenskem fitnes dnevu.

Vse zainteresirane izvajalce vabimo, da se nam sprva pridružite na uvodnem online srečanju, kjer vas bomo podrobneje seznanili s samim projektom ter vam odgovorili na morebitna vprašanja. Online srečanje bo potekalo 7. julija 2022 ob 13. uri. Za udeležbo na srečanju je potrebna predhodna prijava na e-mail naslovu: info-sfrr@gzs.si.

Vljudno vabljeni!